Recepten

Per 1 april verandert de manier waarop u uw medicatie kan herhalen (zie hieronder)

Via de receptenlijn
U kunt 24 uur per etmaal de recepten inspreken op telefoonnummer 035-5880530 kies 2.
U wordt gevraagd op een antwoordapparaat uw geboortedatum, naam en de benodigde medicijnen in te spreken. Als de medicijnen voor 12.00 uur worden aangevraagd liggen ze de volgende werkdag na 16.00 uur voor u klaar.
Indien u niet in staat bent de medicijnen zelf op te halen kunt u dit doorgeven op de receptenlijn; ze worden dan de volgende werkdag aan het eind van de middag thuisbezorgd.

Via internet
Medicijnen kunt u ook bestellen via internet:
www.huisartsensoest.nl  

U kunt kiezen voor recepten en vervolgens vult u uw gegevens en de gewenste medicatie en hoeveelheid in.  Als de medicijnen voor 12.00 uur worden aangevraagd liggen ze de volgende werkdag na 16.00 uur voor u klaar.

Mijngezondheid.net
Op mijngezondheid.net kunt u online afspraken maken, recepten aanvragen, laboratorium uitslagen inzien en via een beveiligde weg een E-mail consult voeren. Bij de assistente kunt u zich opgeven voor deze faciliteit. Na inloggen met uw DigiD is het eenvoudig via Mijngezondheid.net recepten te herhalen.

Herhaalrecept gaat veranderen!! Let op!!

De gezamenlijke apotheken in Soest in samenwerking met de huisartsenpraktijken de Bundeling en Medisch Centrum Overhees starten per 1 april 2020 een project om het herhalen van chronische geneesmiddelen makkelijker te maken.

De herhaling van de meeste medicatie gaat dan via de apotheek.

De herhaalreceptenlijn van de huisarts (telefoon en internet) komt te vervallen en u zult hierop verwezen worden naar de apotheek.

Niet alle geneesmiddelen vallen onder deze herhaalregeling, soms zult u alsnog verwezen worden naar uw huisarts. De komende maanden ontvangt u bij uw herhaalmedicatie een folder hierover. Of zie de website apotheek.